Dita Kombëtare e Aktivizmit (NAD)

Dita Kombëtare e Aktivizmit (NAD)

23/10/2018

“Le t’i zgjasim të gjithë dorën dikujt që përballet me problemet e shëndetit mendor”

Në kuadër të Ditës Kombëtare e Aktivizmit (NAD) të organizuar nga Co-PLAN Institute for Habitat Development dhe U.S. Embasy – Tirana, Qendra STEPS zhvilloj aktivitetin “Invisible Theatre” duke përfshirë nxënës të Gjimnazit “Sami Frashëri” të cilët zhvilluan një performancë e cila ngriti problemin e stigmatizimit mbi çrregullimet e shëndetit mendor.
Kjo performancë erdhi si produkt pas një trajnimi me dy sesione, ku gjimnazistët u njohën me metodën e Invisible Theatre dhe diskutimit dhe informimit mbi stigmatizimin e çrregullimeve të shëndetit mendor.

Bashkëpunim me Gjimnazin “Sami Frashëri”:
Teuta Dodi – Drejtore e Gjimnazit “Sami Frashëri”
Aida Nova – Zv. Drejtore e Gjimnazit “Sami Frashëri”
Irena Çela – Psikologe në Gjimnazin “Sami Frashëri”

Nxënësit:
Anna Shameti
Blerti Kastrati
Elisabeta Filaj
Erika Veizi
Glejdis Kuli
Klea Agalliu
Kristina Biba
Kristina Meta
Lori Pasho
Sara Mira
Xhoi Kamenica

Ervin Kurti – Videograf